Módosult az Óbudai Tenisz klub házirendje!

2017. március 1-től az Óbudai Tenisz klub tenisz sportágra vonatkozó házirendje módosult. Az új házirendet alább olvashatják.

Óbudai Tenisz Klub
HÁZIREND
(hatályos: 2017. március 1-től)

A PÁLYÁK HASZNÁLATÁNAK RENDJE

Az Óbudai Tenisz Klub pályáinak használatát megelőzően a pályára lépő teniszező a használatba veendő pályát megszemléli.
A jegy illetve a bérlet megvásárlásával elismeri, hogy a pályahasználat előtt a pályát megtekintette, a baleseti veszélyeket felmérte, a pályát játékra alkalmasnak találta, egyúttal kijelenti, hogy saját felelősségére használja, és a Házirendet elfogadja.

BÉRLETEK, JEGYEK VÁLTÁSA

A klub teniszpályáit bérlettel rendelkezők, vagy alkalmi jegyet vásárlók vehetik igénybe. A bérletesnek a játék megkezdése előtt minden alkalommal be kell jelentkeznie a recepción, hogy a recepciós naprakészen vezethesse a pálya-nyilvántartást.
Pályát foglalni telefonon vagy személyesen a recepción lehetséges. A foglalás csak a pálya-nyilvántartásba történt recepciós általi rögzítéssel, és a pályadíj egyidejű megfizetésével érvényes. Foglalást lemondani legkésőbb a foglalt időpont előtt 24 órával lehet. Amennyiben ez nem történik meg eddig az időpontig, a bérletes foglalás esetén az elmaradt óra nem kerülhet pótlásra (lejátszottnak tekintendő).
Esőnap, versenynap vagy rendezvénynap miatt elmaradt szezonbérletes játék, más napokon a még szabad időpontokban bepótolható előzetes egyeztetés alapján 30 naptári napon belül, legkésőbb a bérletszezon vége előtt.
Az előre kifizetett bérletek csak az adott szezonban vehetők igénybe. Az időben visszamondott foglalások pótolhatók, lejátszhatók egy másik egyeztetett időpontban, 30 naptári napon belül. A kedvezményes időpontra szóló pályafoglalások csak kedvezményes időszakban játszhatók le. Maximum 5 alkalom pótolható. E fölötti pótlás esetén az alkalmi jegyár és a bérletár közötti különbözetet a teniszezőnek ki kell fizetni.

PÁLYÁK, JÁTÉKIDŐ

– A klub nyáron 6, téli szezonban 4 salakos teniszpályával várja a sportolni vágyókat.
– Télen két darab két-két pályát borító, paplanos, drótköteles sátorral fedjük be pályákat.
– A játékra várva csak 5 perccel a lefoglalt időpont megkezdése előtt lehet a pályára lépni.
– A játékidő 55 perc, az utolsó 5 percben a pályát használó köteles a pályát a teniszpálya-lehúzó kefével karbantartani, játékra alkalmassá tenni a következő pályára lépő számára.
– A pályák játékra való alkalmatlanságát (pl.: eső) az üzemeltető dönti el. Esős napokon kérjük, érdeklődjön előzetesen a recep¬ción, hogy a pálya alkalmas-e a játékra. Téli időszakban az üzemeltető – amellett, hogy törekszik 14 °C belső hőmérsékletet biztosítani – 10 °C belső hőmérséklet esetén a pályát játékra alkalmasnak tartja.

KERÜLENDŐ TEVÉKENYSÉGEK

– Stoplis vagy utcai cipőben tilos a pályára lépni.
– A kiürült üdítős palackokat a helyezzék a szemetesekbe.
– A teniszpályákon és a kapcsolódó létesítmények területén tilos a dohányzás!
– Téli időszakban tilos a fűtést és a levegőbefújást bármilyen módon elállítani. A bejáratot csak szakszerűen, a jelzett módon szabad igénybe venni.
– Az Óbudai Tenisz Klub területére háziállatot behozni tilos.

EGYEBEK

Az Óbudai Tenisz Klub területén (öltöző, pálya, recepció, büfé) és a parkolóban hagyott tárgyakért az üzemeltető felelősséget nem vállal. A büfé nyitva tartása a Teniszpályák nyitva tartásához igazodik, ezt követően vendégeket nem szolgál ki.
Az öltöző helyiségekben saját elektromos berendezés használata csak fokozott odafigyelés mellett, saját felelősségre lehet¬séges, (pl. hajszárító). A használat során kérjük a helység tisztaságát és rendjét megőrizni.
A teniszpályán 6 év alatti gyermekek csak kísérővel, vagy oktatójával tartózkodhatnak.
Kérjük, a sportszerű játék és tenisz-etikett szabályainak a betartására. Kérjük, óvják saját és sporttársaik testi épségét.
A klub szolgáltatásait mindenki a saját felelősségére veheti igénybe.
A pályabérlő rongálás esetén köteles az okozott kárt megtéríteni.

Az Óbudai Tenisz Klub munkatársai jó játékot és kellemes időtöltést kívánnak minden kedves Vendégnek!